Ik weet zeker dat...

Onderstaand mijn bijdrage aan de Pecha Kucha Night van DeLimes op 12 november 2010. Twintig plaatjes die elk evenzoveel seconden worden vertoond. De netwerkbijeenkomst was een open podium en stond in het teken van ‘al hetgeen Rijnlands is’. Ik dacht wat structuur te brengen door in het chaordische Rijnlands denken stil te staan bij ‘wat ik zeker weet’. Ik overtreed wel direct de Pecha Kucha regels door met een filmpje van 60 seconden te beginnen. Da’s exact 3 slides, dus met in totaal 17 slides is het geheel toch niet langer dan de toegestane 6 minuten en 40 seconden. Geen diskwalificatie derhalve. Gelukkig niet, want het is mijn persoonlijk verhaal en levensvisie in een notedop. Maatschappijkritisch, over werk en privé, over wat ik belangrijk vind. Over nieuw, online, Rijnlands werken met inzet van sociale media. Mijn bijdrage eindigde op plek 4 van de 24 bijdragen. Geen eremetaal, wel inspirerend genoeg blijkbaar. Nog genoeg ruimte om te verbeteren ook. Helemaal Rijnlands wat mij betreft. Het is bovenal fijn waardering te oogsten met een verhaal dat dicht bij mij staat.

Share
 • Marion

  Tijdens de middag was ik erbij, tijdens joiuw heldere beelden niet. Hoe kan ik het filmpje bekijken?

 • Anonymous

  @Marion Er is gefilmd, komt binnenkort online. Ik zal dan deze post updaten met een link.

 • Sjaak Evers

  Beste Sam,

  Je bent bescheiden: volgens mij was je (minstens) ‘ex aequo’ samen met 4 anderen: nummer 1, Goud dus. (Voor mij was je van de ‘buiten categorie”, zoals dat meen ik in de Tour de France heet). Hoe het ook zij, dank en veel plezier en succes verder.

  Sjaak Evers

 • Pingback: Boekreview Society 3.0 – Ronald van den Hoff | HNWB - Het Normale Werken

Over deze site

Over Sam en werken: samenwerken. Tùssen mensen en tùssen organisaties. Waarbij nieuwe werk- en organisatievormen ontstaan. Mijn visie: mensen eerst, dan technologie, dan structuur. Het èchte Nieuwe Werken. Fluitend aan de Slag!

Featured story

Kantoortuin wint award!
.