Workshop Lifestyle Design

Op 10 en 11 november heb ik onderstaande presentatie mogen geven bij het event Fris in je Hoofd. Moraal: leef en werk waar je wilt. Hoe je wilt. Ik bracht de lessen van Timothy Ferriss (auteur van het boek ‘The 4-Hour Workweek’) in de praktijk en doe verslag. Ik laat zien hoe je meer kunt doen in minder tijd. Door te bouwen aan een merk, slimme uitbesteding van taken en door inzet van sociale media en online software. Hoe je expert wordt in vier weken. Dat je daarmee krant, tijdschriften en radio kunt halen, om vervolgens organisch bovenaan Google te staan. Zodat je met minder inspanning en kosten meer omzet kunt halen, zoveel mogelijk geautomatiseerd. In deze workshop leer je dat je de tijdverdeling tussen zakelijk en privé naar eigen inzicht kunt invulllen. Foto’s van het event staan hier. Van de vele positieve reacties staan enkele quotes hier.

Share
 • Els Vegter

  Ik vond de start met Prince lekker fris. De rest vond ik lijken op het toepassen en delen van een truc. Een truc die ik niet kon implementeren naar mijn eigen situatie. Wat ik ook niet zou willen. De passie ontbrak voor mij. Het leek wel of Sam van Buren een afkeer van werken had en alleen gericht is op ‘leuke dingen doen’. De presentatie vond ik matig omdat ik voortdurend merkte dat de spreker zichzelf en zijn onderwerp niet serieus nam. Over veel zaken deed hij lacherig en dat versterkte het idee van ‘een truc’. De bezieling ontbrak voor mij en daarmee de inspiratie. Jammer, want je bent een leuk iemand om naar te kijken.

 • Anonymous

  @Els Dank voor je eerlijke, kritische reactie en compliment. Hetgeen ik heb verteld kan zijn overgekomen als truc, maar is dat niet. Ik heb vanaf begin dit jaar, met enige hulp van anderen, zelf uitgevogeld hoe je sociale media zodanig gecombineerd kan inzetten dat het je kan helpen je doelstelling te bereiken. Dingen als Pressdoc en GoogleSearchStory heb ik enkele dagen nadat ze beschikbaar kwamen gebruikt. Niet gepland. Het is een geheel spontaan proces geweest. Ook mijn event op 25 mei, een rode draad in de presentatie, heb ik zonder draaiboek georganiseerd. Best bijzonder dus als je vermoed dat er een herhaalbaar masterplan achter schuil ging, als ware het een ‘truc’. Niets is minder waar.

  Ik werk om te leven. Gelukkig ben ik, net als jij, scheppend bezig. Hoe ik voor mijzelf die speelruimte heb gecreeerd, daar gaat de presentatie over: lifestyle design. Ik kan me voorstellen dat er weinig voor jou te leren viel, want wie leeft er immers vrijer dan een kunstenaar?

  Het ontkennende antwoord op jouw indruk van mijn ‘afkeer van werk’ was gelegen in de avond zelf: ik stond ten slotte met St. Maarten over mijn werk te praten terwijl ik ook met mijn kinderen langs de deuren had kunnen gaan :)

  Het klopt dat ik mijzelf en werk niet tè serieus neem. Ik heb in mijn leven slechte voorbeelden gezien van mensen die dat wel deden. Over het algemeen spreekt deze ‘tonque-in-cheeck’, laconieke stijl wel aan. Jammer te horen dat dat niet voor jou geldt. Ik vind het overigens inderdaad lachen dat als je dingen slim doet je grote bedrijven de loef kan afsteken. Zoals bovenaan Google staan zonder geld uit te geven aan Adwords. Vind jij dat niet grappig? Of dat jij ondanks je scherpe recensie uit het vele en goede aanbod tijdens Fris in je Hoofd wel mijn workshop hebt bijgewoond.

  Prince heb ik overigens alleen de 1e workshop getoond en daarna geskipt. Ik vond het geluid niet ‘overweldigend’ genoeg. Goed te lezen dat ik jou er wel plezier mee heb kunnen doen!

 • http://twitter.com/huidlandschap els vegter

  Ja, ik vind het grappig en knap dat je grote jongens de loef afsteekt. Ik ben overigens op donderdag nog wel even naar school geweest voor Sint Maarten. Mijn zoon mocht huisjes maken op het plein voor de kleuters. Daar liepen ze zingend langs met uitgeholde wortels en lichtjes erin. Na een kom pompoensoep haastte ik me naar FIJH om bij mijn schilderijenkraampje te staan waar vervolgens niemand belangstelling voor had. Het gaat toch om ontmoeten, eten en inspirerende workshops zoals jij die geeft. (haha) Je hebt gelijk, ik heb een vrij leven als kunstenaar. Toch ken ik ook verplichtingen, deadlines en stress, maar ik zou met niemand willen ruilen. Sam, leuk je ontmoet te hebben. Er schuilt een groot en geanimeerd spreker in je. Vergeet de puntjes op de i niet. Ik heb zelf ooit een inspirerende workshop bij Edo van Santen gevolgd. Leert je goed met publiek om gaan en de ruimte te gebruiken. Aanrader! Succes met Nederland werkt online.

 • Anonymous

  Hoi Els, dank voor je reactie en tip van Edo’s workshops. Ik zal niet ontkennen dat ik nog veel te leren heb. Heerlijk juist, bedankt daarom voor je feedback. Kan ik meer mee dan de ‘zwijgende meerderheid’ waarvan je maar moet raden wat die ervan vindt. Over donderdagavond… ik herinner me dat ik gezellig met je heb zitten kleppen in je kraampje. Zal toch niet zijn dat ik de aandacht die ik had voor jou en je werk onopgemerkt is gebleven :)

Over deze site

Over Sam en werken: samenwerken. Tùssen mensen en tùssen organisaties. Waarbij nieuwe werk- en organisatievormen ontstaan. Mijn visie: mensen eerst, dan technologie, dan structuur. Het èchte Nieuwe Werken. Fluitend aan de Slag!

Featured story

Kantoortuin wint award!
.